Informatie en reserveringen
Tel. 06-44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl
Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

Colleges Symboliek


 

Beeldbetekenis in de kunst

 

Kijk jij graag je ogen uit in het museum, maar vraag je jezelf op zo’n moment vaak af: ‘wat zie ik nu eigenlijk?’. Wat betekenen de drie zwaarden in De eed van de Horatii van Jacques-Louis David? Waarom wapperen die jurk en rode sjaal in Julie Le Brun als Flora van Elisabeth Louise Vigée Le Brun zo sierlijk in de wind? Wat wil de schilder hiermee eigenlijk zeggen?

Speciaal voor iedereen die hunkert naar meer duiding dan alleen de tekstbordjes naast een kunstwerk, bieden de Colleges Symboliek uitkomst.

 

In deze boeiende reeks van tien colleges leer je alles over de symbolen, thema’s en verborgen verhalen die verscholen zitten in bekende en onbekendere kunstwerken. Verdiep je in onder andere barokke decoratieprogramma’s, het burgerlijk realisme van Lourens Alma Tadema en in islamitische iconografie.

Werken van de oudheid tot het postmodernisme komen voorbij in deze collegereeks. Diepgaand en verhelderend, zodat jij bij je volgende museumbezoek precies weet wat je ziet.

Vanaf donderdag 25 januari, 14.00 – 16.00 uur