Informatie en reserveringen
Tel. 06-44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl
Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

Colleges The Great Women Artists

Vrouwen in de westerse kunstgeschiedenis

De Britse Katy Hessel is kunsthistorica, curator, columniste en maker van podcast en Instagram-account The Great Women Artists. Ze schreef het boek The Story of Art (Without Men), dat werd bekroond tot Waterstones Book of the Year 2022. Met dit boek als inspiratiebron ontwikkelde een groep docenten een collegereeks die je in tien colleges meeneemt in de geschiedenis van betekenisvolle, vrouwelijke kunstenaars uit de afgelopen eeuwen.
Tijdens deze colleges duik je in een wereld vol vrouwelijke wilskracht en assertiviteit. Natuurlijk komen thema’s als activisme en feminisme aan bod. De collegereeks bouwt chronologisch op en begint in de middeleeuwen. Langs een tijdlijn van toen tot nu ga je dieper in op het werk van onder andere Judith Leyster, Angelica Kauffman, Paula Modersohn-Becker, Cindy Sherman, Jenny Holzer en Nan Goldin. Verwacht schoonheid, pit, actualiteit, nieuwe perspectieven en invalshoeken, maar vooral: een flinke dosis girlpower.

vanaf maandag 22 januari 2024   10:30 – 12:30 uur