Informatie en reserveringen
Tel. 06-44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl
Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

Studiedag Symboliek in 1 dag!


 

 

Leren kijken naar kunst

 

Zou het niet prachtig zijn als je de betekenis achter een kunstwerk zélf kunt ontrafelen? Dat kan! Speciaal voor kunstliefhebbers die graag in musea komen en niet louter van de aangeleverde tekst en uitleg afhankelijk willen zijn, is de Studiedag Symboliek in 1 dag ontwikkeld.

 

In één dag naar kunst leren kijken: dat is de belofte van deze onthullende studiedag. Na een enthousiaste uitleg over symboliek in de kunst gaan we aan de slag met het ontraadselen van de inhoud van kunstwerken uit de Lage Landen. Binnen een dag leert de docent je op gestructureerde wijze aan de hand van voorbeelden naar kunst kijken. In deze studiedag komen vele, vaak op de christelijke beeldtaal gestoelde afbeeldingen uit de middeleeuwen, aan bod. Laat je verrassen door de schat aan verhalen die in – schijnbaar bekende – kunstwerken tot nu toe voor je verborgen bleef. Je maakt kennis met thema’s die tot het altijd boeiende terrein van de symboliek ofwel iconografie behoren.

dinsdag 20 februari 2024,  10:30 – 16:15