Informatie en reserveringen
Tel. 06-44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl
Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

Colleges Hedendaagse filosofen

 

Van existentialisme en identiteit tot sociale media

 

Na de dramatische eerste helft van de twintigste eeuw veranderde de filosofie drastisch en rekenden filosofen af met alle oude zekerheden. Ze stopten hun zoektocht naar absolute waarheid en gingen zich in plaats daarvan afvragen: hoe moeten we vandaag de dag leven? In vijf colleges maak je kennis met befaamde hedendaagse filosofen en leer je over hun denkbeelden en de praktische toepasbaarheid op je eigen dagelijkse leven.

 

Hoe kan Jean-Paul Sartre je helpen keuzes te maken? Gaat Jürgen Habermas ons helpen bij het gebruik van sociale media? Hoe denken Judith Butler en Donna Haraway over identiteit en wat het betekent om een vrouw te zijn? Wie dacht dat filosofie stoffig was zal zich absoluut bedenken! De gids langs deze denkers en thema’s is filosoof Humber van Straalen.

Vanaf dinsdag 5 maart 2024, 20-.00 – 22.00 uur