Informatie en reserveringen
Tel. 06-44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl
Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

Open Monumenten Dag 2023

    

       Kerkenraadskamer

Open Monumenten Dag 2023

 

Op zaterdag 09 september doen wij weer mee met de Open Monumenten Dag. De kerk is dan van 10.00 tot 16.00 uur open voor een bezichtiging. Niet alleen de kerkzaal is dan geopend, we nemen u ook mee naar de Kerkenraadskamer, de Domineeskamer en het Zondagsschoollokaal voor een bezichtiging.

De Waalse Kerk Rotterdam is een van de weinig resterende bouwwerken van de bekende Rotterdamse architect Verheul. Samen met Van Wijngaarden ontwierp hij het gebouw. Dit unieke Rijksmonument, heeft een warme, intieme sfeer.

Er zijn glas-in-lood ramen van de firma Van Kesteren, een prachtige roodstenen vloer en een houten kap. Het nostalgische interieur herbergt bovendien zeldzame ontwerpen van Willem Hendrik Gispen uit zijn vroege jaren. Alle lampen van smeedijzer en koper, de psalmborden en de sierlijke elektrische kachels zijn van de hand van deze beroemde industrieel ontwerper en nog in originele staat. De kerk heeft het bombardement van 14 mei 1940 overleefd en staat precies op de brandgrens.

Het gebouw is sinds 2018 in eigendom van BOEi en te huur voor concerten, vergaderingen, bijeenkomsten, lezingen en presentaties. De kerk is geliefd als trouwlocatie.

Iedere tweede zondag van de maand is er een Franstalige dienst van de Eglise Wallonne Rotterdam. Iedere laatste zondagavond van de maand organiseert Noorderlicht een samenkomst. Een dienst met kwalitatief goede muziek, een persoonlijk verhaal en de mogelijkheid tot ontmoeting achteraf.

zaterdag 09 september 2023          10:00 – 16:00 uur