Informatie en reserveringen
Tel. 06-44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl
Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

Internationaal Festival Left of the Dial

 

De Waalse Kerk is een nieuwe locatie waar een deel van de optredens van Festival Left of the Dial gaat plaatsvinden.

Left of the Dial is een jaarlijks internationaal showcasefestival dat mid-oktober in de binnenstad van Rotterdam plaatsvindt. Het laat een dwarsdoorsnede zien van de meest relevante alternatieve artiesten van dat moment.

Hoe is Left of the Dial ontstaan?

Rotown, het poppodium aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam, is in 2018 met de organisatie van Left of the Dial begonnen. Het zomerfestivalseizoen loopt tegenwoordig ver tot in september waardoor het aantal bands dat in oktober een clubtour wil doen enorm groot is. Groter dan Rotown in hun eigen zaal, of in een van de andere zalen die zij programmeren, kwijt kunnen. In zo’n drukke periode is het lastig voor jong talent om op te boksen tegen de bekendere acts. Om alle nieuwe bands toch de kans te geven zich te presenteren aan een groter publiek, besloot Rotown Left of the Dial op te zetten.

Waarom heet het festival Left of the Dial?

Het festival is vernoemd naar een nummer van The Replacements. ‘Left of the Dial’ is een verwijzing naar Amerikaanse radiostations. Om de beste alternatieve muziek te vinden, moest je de knop op je radio naar links draaien. Dat sloot perfect aan bij het festival. Bovendien is The Replacements een van de betere bands van de wereld. Dat was ook een prima reden om een festival naar hen te vernoemen.

    Donderdag 19,  vrijdag 20  en  zaterdag 21 oktober 2023