Informatie en reserveringen
Tel. 06-44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl
Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

  

Lezing 75 jaar CoBrA

Peter Wagemakers over Copenhagen, Brussel, Amsterdam-kunst.
In 2023 vieren we de 75e verjaardag van Cobra. Het vormt de aanleiding om het werk van een groot aantal Cobra-kunstenaars samen te brengen. De expressieve werkwijze van onder meer Appel, Corneille, Picasso en Meese door de jaren heen zijn te zien. Zo’n 150 schilderijen, sculpturen, werken op papier, foto’s en keramiek benadrukken het universele karakter van Cobra.
De Cobra-kunst wordt getoond in relatie tot haar voorlopers, tijdgenoten en hedendaagse kunstenaars. Het publiek wordt op die manier uitgenodigd om verbanden te leggen tussen Cobra en iemand als Vincent van Gogh of Jean-Michel Basquiat. Zijn die verbanden er wel? En hoe herken je die dan?
Sluit aan bij de lezing van Peter Wagemakers en ontdek de veelzijdige aard van Cobra!

 

Donderdag 31 augustus 2023, 11.00 – 12.00 uur