Informatie en reserveringen
Tel. 06-44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl
Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

College Georgia O’Keeffe

 

 

Van pioenroos tot pionier

In haar lange leven (ze werd bijna honderd) werd Georgia O’Keeffe wereldberoemd als een van de meest toonaangevende kunstenaars uit de Verenigde Staten. Ze was vooral schilderes, maar tot haar oeuvre behoren ook grafisch werk, beelden en keramiek. Bovendien werkte ze samen met haar man, de fotograaf en galeriehouder Alfred Stieglitz.

O’Keeffe (1887-1986) maakte zowel figuratieve als abstracte schilderijen en er zijn ook werken die zich op het raakvlak van abstractie en figuratie bevinden. Bekend zijn haar uitvergrote bloemen, landschappen en schilderijen waarop reflecties en andere optische waarnemingen zijn verwerkt. In dit college krijg je niet alleen een overzicht van het oeuvre van Georgia O’Keeffe, maar kom je ook meer te weten over haar leven en over kunstenaars die aan haar verwant waren of door haar zijn ge├»nspireerd. Kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin vertelt je graag meer over deze kleurrijke pionier van de twintigste eeuw.

 

Woensdag 13 september 2023, 20.00 – 22.00 uur