Informatie en reserveringen
Tel. 06-44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl
Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

Colleges Kijk in je brein

Een verdieping in de neuropsychologie

Je kent vast de colleges van hoogleraar Erik Scherder. Of boeken als Het puberende brein, Het maakbare brein of Het 50+ brein. Stuk voor stuk leren ze je meer over de manieren waarop onze hersenen ons gedrag beïnvloeden. De relatie tussen ons brein en ons gedrag is het domein van de neuropsychologie: razend populair op academisch, klinisch en populairwetenschappelijk terrein.

In acht hoorcolleges neemt docent-filosoof Fréderique Petit je aan de hand van thema’s als emotie, sociale intelligentie, aandacht en geheugen mee in diverse inzichten uit de neuropsychologie. In een reeks van acht colleges koppelt ze wetenschappelijke kennis aan voorbeelden uit de praktijk, zoals specifieke onderzoeken bij mensen met ADHD, depressie en dementie.

Verbreed je kennis over de relatie tussen hersenen en gedrag. Je zult versteld staan van de fascinerende verbinding tussen ons denken en ons doen aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden. Bruikbaar in de klinische praktijk en daarbuiten: leerzaam én praktisch dus.

vanaf dinsdag 26 september 2023
14:00 – 16:00 uur