Informatie en reserveringen
Tel. 06-44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl
Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

Colleges van Zang tot Symfonie

 

Muziekgeschiedenis in 10 lessen

 

Bach, Mozart en Brahms. De westerse muziekgeschiedenis heeft ontelbaar veel meesterwerken opgeleverd. Maar al lang voordat Bach de wereld imponeerde met zijn stukken, werd muziek gemaakt. Hoe klonk dat? En wat was het meest gebruikte instrument in de middeleeuwen? In deze colleges over muziekgeschiedenis nemen we je mee door de geschiedenis van de westerse muziek.

 

Wat onderscheidt Bach van zijn tijdgenoten? Hoe is het notenschrift ontstaan? Hoe hebben de instrumenten zich ontwikkeld? We ontdekken en luisteren naar barokmuziek, de romantiek en muziek uit de twintigste eeuw. Je leert gericht luisteren en symfonieën te plaatsen in de juiste periode. Ook maken we de koppeling met beeldende kunst uit dezelfde periodes. Schubert, Tsjaikovski, Wagner, Sjostakovitsj en diverse eigentijdse componisten. Alles komt voorbij in deze complete reeks.

vanaf dinsdag 26 september 2023
19:30 – 21:30 uur