Informatie en reserveringen
Tel. 06-44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl
Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

Colleges Koers van de Kunst

 

Creatieve steden, van Athene tot New York

We volgen de koers van de kunstgeschiedenis van oudheid tot nu, van stad naar stad. We nemen je mee naar de creatieve steden waar kunst tot enorme bloei kwam en waar kunstgeschiedenis geschreven werd. Ontdek waarom deze steden, zoals Florence, Barcelona, Brugge, New York en Athene, onlosmakelijk verbonden zijn met artistieke meesterwerken. Welke veranderingen zien we in het Constantinopel van de 7e eeuw? De renaissance wordt niet geboren in Rome, maar in Florence. Waarom? Wat is het belang van Parijs in de 19e eeuw? Is New York ook nu nog het mekka van de hedendaagse kunst?

In deze reeks richten we ons op die ene bijzondere periode van artistieke bloei. We laten je de geschiedenis van de steden ervaren, maar vooral de magische momenten waarop alles samenkwam en de grootste genieën konden floreren. Stap in de sfeer van hun hoogtijdagen en maak kennis met de smaakmakers van elke stad, van lokale kunstenaars en architecten tot vorsten en burgemeesters, geldschieters en oproerkraaiers. In een reeks van tien hoorcolleges door de verschillende steden volg je vanzelf, in chronologische volgorde, de geschiedenis van de westerse kunst. Van de Griekse oudheid tot moderne kunst, van Athene tot New York!

Op het programma staan: Athene en Paestum | Rome en Pompeï | Constantinopel en Ravenna | Hildesheim en Córdoba | Parijs en Londen in de late 13e en 14e eeuw | Florence en Brugge in de 15e eeuw | Rome en Amsterdam in de 17e eeuw | Wenen en Londen in de 18e eeuw | Parijs en Barcelona in de 19e eeuw | Weimar, Dessau en New York in de 20e eeuw.                     

    vanaf woensdag 27 september 2023  13:30 – 15:30