Informatie en reserveringen
Tel. 010 - 413 98 47 | 06 ‐ 44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

 

Wereldcolleges: Kunst en cultuur van Iran

Afgelopen jaar is NRC Academie gestart met een reeks Wereldcolleges, waarin we stil staan bij kunst, geschiedenis en cultuur van intrigerende landen.  Eerder kwamen Rusland, Japan en China aan bod. Schuift u vooral aan bij de laatste reeks van deze worp wereldcolleges, dit keer met Iran in de hoofdrol. 

In vijf bijeenkomsten leert u de sprookjesachtige pleisterplaatsen van het oude Perzië kennen. Kunsthistorica Karin Braamhorst neemt u mee terug in de tijd naar de Iraanse dynastieën. Plaatsen als Kashan, Yadz, Isfahan, Shiraz, Persepolis, Pasargade en Teheran bieden een prachtig overzicht van de Iraanse kunst en cultuur.

De geschiedenis van Iran komt tot leven bij het zien van de prachtige kunst en cultuur uit de verschillende steden en perioden waarin zij bloeiden. Waan u in de moskeeën, prachtig betegelde paleizen en geurige bazaars langs de Zijderoute. Maak kennis met de kunstschatten uit de islamitische, maar ook de pre-islamitische tijd.

Een collegereeks als een karavaan. Elke bijeenkomst is als een rondwandeling door een van de sprookjesachtige pleisterplaatsen van Iran. In Kashan bezoeken we de fantastische monumenten en rijk gedecoreerde koopmanshuizen. In Yazd, een van de oudste steden van Iran, zien we de Torens van stilte. In Isfahan bekijken we de indrukwekkende moskeeën uit de zeventiende eeuw, de rijk versierde paleizen met hun kleurrijke muurschilderingen en het bijzondere stadsplan. Shiraz, de stad van de rozen, de liefde en de nachtegalen, levert een poëtisch college op over Perzische tuinen en grote dichters. Persepolis en Pasargade zijn monumenten van formaat die flink de ruimte krijgen om recht te doen aan hun betekenis. We eindigen in de drukte van Teheran, waar verschillende perioden van de Iraanse geschiedenis bij elkaar komen en het laatste hoofdstuk van de regerende sjahs is geschreven.

Op zaterdagen vanaf 11 mei van 10.30 – 12.30 uur.