Informatie en reserveringen
Tel. 010 - 413 98 47 | 06 ‐ 44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

                                

Lezing Bauhaus en Nederland

Wereldverbeteraars in Boijmans Van Beuningen

 

Een betere wereld door beter design: in 2019 is het 100 jaar geleden dat het Bauhaus werd opgericht. De Duitse kunst- en ontwerpschool bestond slechts veertien jaar maar drukte een blijvend stempel op de architectuur en vormgeving. Bauhaus’ streven naar functionele eenvoud werd ook door tal van Nederlandse modernisten gevolgd – vooral in Rotterdam. Aan de hand van kunstwerken, meubels, keramiek, textiel, gebruiksvoorwerpen, foto’s, typografie en architectuur toont Museum Boijmans Van Beuningen de inspirerende relatie tussen Nederland en Bauhaus. Waarom klikte het zo goed tussen die twee? U hoort het van Oene Dijk.

In verband met de verbouwing van Museum Boijmans van Beuningen vindt de lezing plaats in de Waalse Kerk.