Informatie en reserveringen
Tel. 010 - 413 98 47 | 06 ‐ 44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

Monique Bouman exposeert

In het Zondagsschoollokaal van de Waalse Kerk exposeert Monique Bouman van Atelier Herenplaats.

Ergens onopvallend in de ruimte van het atelier werkt Monique Bouman (27-01-1965) aan een groot vel papier. Met oliepastel vult zij ronde en ovale vormen in en worden felle kleuren met pastelkleuren afgewisseld. Haar werk is vaak abstract te noemen, maar ook vogels, vissen, bootjes en vooral kuikens zijn vaak in haar afbeeldingen terug te vinden.

Monique houdt vooral van het direct op papier werken aan ronde vormen, zonder dat een schets daaraan vooraf gaat. Wanneer bijvoorbeeld duidelijke voorwerpen, zoals vazen, urnen of dieren in haar werk voorkomen, lijken zij in een zee van warme kleuren op te lossen, spelend met contourlijnen, vlakken en vormen. Met dit spel lijkt Monique zich te willen ontworstelen aan het vooropgezette idee van een ding, dier of vorm.

Monique begon haar beeldende carrière vanaf de start van Atelier Herenplaats en haar werk viel al snel op bij een bescheiden, maar enthousiast publiek.

 

Atelier Herenplaats heeft voor mensen met beeldend talent en een verstandelijke beperking of psychiatrische achtergrond een aangepaste kunstvakopleiding ontwikkeld. De lessen worden gegeven door beeldend kunstenaars en docenten beeldende vorming. Is de academie met goed gevolg afgesloten, dan stroomt men door naar het kunstenaarscollectief.