Informatie en reserveringen
Tel. 010 - 413 98 47 | 06 ‐ 44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

Verbinding in de wijk

Phoebus•Rotterdam en Tutti Cortex

 

De Waalse Kerk en twee naastgelegen galeries, PHŒBUS•Rotterdam  en Tutti Cortex, willen graag meer verbinding in de wijk. We gaan voorzichtig van start met een initiatief, een kleine expositie. Wellicht een startpunt van waaruit meer instellingen en bedrijven zich gaan aansluiten en nieuwe initiatieven kunnen ontstaan. Ter gelegenheid van twee nieuwe exposities in beide galeries zijn een paar werken ook in de kerk te zien.

 

PHŒBUS•Rotterdam

 

fLijn12-Statenb invitr-P1330896+Van PHŒBUS•Rotterdam is het “meesterwerk” van Sarah vander Lijn (1988) te zien. Letter voor letter, tekst voor tekst, schreef Sarah van der Lijn de Statenbijbel over. Als kunstwerk, gebruikt voor haar eindexamen aan de Kunstacademie St. Joost in Breda. Twee jaar lang werkte ze er intensief aan. De jonge kunstenares koos voor doorzichtig papier.  Ze wilde de tekst echt overschrijven, maar wilde ook laten zien dat het dieper gaat dan één bladzijde. De smalle, hoge vitrine waarin de 1158 vellen worden gepresenteerd achter glas, is onderdeel van het kunstwerk.

 

PHŒBUS•Rotterdam is een galerie voor hedendaagse beeldende kunst, gelegen aan de Eendrachtsweg 6, Cool-Zuid, Rotterdam. De galerie heeft drie expositieruimtes waarin per jaar in totaal circa 12 solo en groepsexposities plaatsvinden.

 

Gallery Tutti Cortex 

Van Gallery Tutti Cortex zijn de volgende werken te zien.Booked Bench
unnamed (4)Booked by Jacqueline le Bleu is een ode aan het boek waarvan het papierwerk gerecycled werd. Prachtige linnen covers vormen in hun nieuwe toepassing een optische illusie, waarbij kaften, ruggen en leeslinten de samenstelling van losse boeken benadrukken. Ook deze Booked Bench kan door de nieuwe eigenaar worden vernoemd naar één van de titels op de kaften.


 

Big Bulb
Naast decorontwerp en art-directie ontwerpt Billy Leliveld lampen van Meccano. De technische objecten verbeelden een wereld vol humor en creativiteit. Na een schenking van het speelgoed van zijn oom Jan maakte Billy voor hem de eerste lamp, die als herkenbaar huislijk element een plek vond in het verzorgingshuis bij oom Jan.unnamed (3)Gallery Tutti Cortex toont een aanbod van uniek meubilair, prototypen en producten waarbij herwaardering van materialen en het maakproces van de ontwerper centraal staat.


Gallery Tutti Cortex is gevestigd aan de Schiedamsesingel 217, Cool-Zuid, Rotterdam.

De werken uit beide galeries zijn in de kerk te zien tijdens het Gispenweekend op zaterdag 10 en zondag 11 december en voor en na afloop van het Kerstconcert op 18 december.