Informatie en reserveringen
Tel. 010 - 413 98 47 | 06 ‐ 44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

Vrije Academie: Ongeëvenaarde periode in de Amerikaanse kunst

Dit najaar opent de tentoonstelling Abstract Expessionisme in The Royal Academy of Arts in Londen en toont een fraai overzicht van het abstract expressionisme. Een mooi moment voor ons eigen overzicht: tijdens de Vrije Academie lezing vertelt Krzysztof Dobrowolski-Onclin u alles over de ongeëvenaarde periode in de Amerikaanse kunst. Kunstenaars als Pollock, Rothko, Still, de Kooning, Newman, Kline en vele anderen.

Toen de Rotterdammer Willem de Kooning in de Verenigde Staten aankwam, zou hij zich verbaasd hebben dat er schilders waren, zo gering was de Amerikaanse artistieke inbreng anno 1926. Dat was een kwart eeuw later wel anders. New York groeide uit tot het centrum van het mainstream modernisme, alhoewel de kunst die er werd gemaakt aanvankelijk bepaald niet mainstream was. Het abstract modernisme was de vrucht van het werk van mensen als Jackson Pollock, Lee Krasner, Mark Rothko en Willem de Kooning, mede mogelijk gemaakt door slimme galeristen als Peggy Guggenheim en Betty Parsons.

Tijdens de lezing staat Vrije Academie docent Krzysztof Dobrowolski-Onclin samen met u stil bij deze bijzondere stroming die voor altijd is verbonden met de ongelimiteerde energie van 1950′s New York.

 

Lezing door de Vrije Academie op zaterdag 17 december, van 10.30 tot 12.30 uur.

 

Voor nadere informatie en inschrijven: www.vrijeacademie.nl