Informatie en reserveringen
Tel. 010 - 413 98 47 | 06 ‐ 44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

Gispenweekend

Museum Boijmans Van Beuningen organiseert samen met de Waalse Kerk en Huis Sonneveld op zaterdag 10 en zondag 11 december een ‘Gispenweekend’, met speciale openstellingen, rondleidingen en de lezing ‘Zitten is een kunst’ door expert Patrick Lems.
‘Zitten is een kunst’ is onderdeel van dit Gispenweekend dat wordt georganiseerd ter viering van de geboortedag van de Rotterdamse ontwerper Willem Hendrik Gispen (7 december 1890 – 10 mei 1981). Op vertoon van het museumticket krijgen bezoekers gratis toegang tot Huis Sonneveld, de voormalige directeurswoning van een van de directeuren van de Van Nelle fabriek tegenover het museum. Ook gaat de Waalse Kerk aan de Schiedamse Vest speciaal open. Tussen 13.00 en 16.00 uur zijn er rondleidingen, onder meer langs het smeedwerk dat de firma Gispen speciaal ontwierp en produceerde voor de kerk.100 jaar Gispen
Museum Boijmans Van Beuningen viert het honderdjarige bestaan van het oer-Hollandse merk Gispen met een tentoonstelling rond een aantal minder bekende ontwerpen: de ‘specials’ die in opdracht werden vervaardigd. Gispen Specials – de klant is koning is samengesteld door designconservator Mienke Simon Thomas en laat de ontstaansgeschiedenis zien van vijftig specials. Van een bioscoopstoel uit 1937 voor Paleis Soestdijk tot het Presidentbureau. Ook is er aandacht voor de designcollectie, waarmee Gispen in 2007 begon. Hierin staan tegendraadse meubelen centraal, bedacht door toonaangevende ontwerpers als Richard Hutten, Anke Bernotat en Maarten Baas. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 26 februari 2017.