Informatie en reserveringen
Tel. 06-44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl
Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

College Muziek in de oudheid

Op zoek naar verloren geluiden

Een bijna geheel verloren kunst: de muziek van de oudheid. Hoewel geleerden er inmiddels in geslaagd zijn om de melodie van een aantal liederen uit de oudheid te reconstrueren, is er nog steeds maar weinig muziek uit de oudheid bekend.

Sporen van muziek

In dit college gaan we als een detective op zoek naar sporen van muziek uit de oudheid: we bekijken afbeeldingen van musici en dansers, we lezen liederen uit de oudheid en bestuderen de muziekinstrumenten die archeologen gevonden hebben.

Van Egypte tot Mesopotamiƫ

De nadruk in dit college ligt op de muziek van het oude Egypte, Griekenland en Rome, maar er wordt ook een uitstapje gemaakt naar Mesopotamiƫ. Kom je samen met docent Diana de Wild de muziek uit de oudheid ontdekken?

Wees, zolang je leeft, het zonnetje, treur niet teveel. Het leven duurt immers kort, de tijd eist zijn tol op. (Grieks liedje op een grafsteen uit de 1e eeuw n.Chr.).

Donderdag 4 juni, 13.30 – 15.30 uur