Informatie en reserveringen
Tel. 06-44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl
Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

College De Biënnale van Venetië

 

 

Een geweldig aanbod aan hedendaagse kunst

Klaar voor het beste van de Biënnale 2024? Of je nu zelf naar Venetië gaat, of je wilt onderdompelen in de kunst van dit moment: in dit college word je bijgepraat over de mooiste hedendaagse kunst in de paviljoens van de Biënnale.

Tijdgeest

In april opent de 60e editie van de Biënnale van Venetië. Kunsthistoricus Peter Thissen is erbij en laat zich verrassen door het geweldige aanbod. Het thema is Foreigners Everywhere en belooft weer de vinger te leggen op de zenuw van de tijd.

Hedendaagse kunst

Werk van meerdere hedendaagse kunstenaars wordt tentoongesteld. Zo is namens Nederland Renzo Martens uitgekozen om in het Rietveldpaviljoen zijn ideeën vorm te geven. Dit doet hij samen met het Congolese kunstenaarscollectief CATPC en curator Hicham Khalidi. Ook werk van klassieker Willem de Kooning komt aan bod, te zien in de Gallerie dell’Accademia. Wil je weer helemaal up to date zijn? Schuif aan bij een college online óf bij jou in de buurt.

 

Woensdag 26 juni 2024
14.00 – 16:00