Informatie en reserveringen
Tel. 06-44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl
Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

Colleges Muziekgeschiedenis


CollegesĀ Muziekgeschiedenis
Van oudheid tot twintigste eeuw
Een boeiende inleiding in de complete muziekgeschiedenis van het Westen! Op chronologische wijze bespreekt de docent de ontstaansgeschiedenis van de klassieke muziekcultuur. De ontwikkeling binnen de muziek wordt behandeld aan de hand van muziekfragmenten. En voor elke tijdsperiode wordt de interactie tussen muziek en beeldende kunst getoond. Wat onderscheidt Bach van zijn tijdgenoten? Hoe is het notenschrift ontstaan? Hoe hebben de instrumenten zich ontwikkeld? Bovendien leert u gericht naar muziek te luisteren. Na afloop kunt u muziek uit alle perioden in een historische en culturele context plaatsen.

Vanaf dinsdag 20 sept. 2022
10:00 – 12:00 uur