Informatie en reserveringen
Tel. 06-44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl
Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

Colleges Wereldgeschiedenis Hedendaagse Architectuur


Colleges Wereldatlas hedendaagse architectuur
Spraakmakende projecten van internationale architecten

 

Liefhebbers van moderne architectuur opgelet! In deze nieuwe collegereeks geeft docent Jelte van Koperen u een overzicht van de hedendaagse internationale architectuur. De meest spraakmakende projecten uit binnen- en buitenland worden belicht. U ziet recent werk van de Nederlandse bureaus Mecanoo en MVRDV, maar ook van het Ghanese Adjaye, het Deense BIG, Japanse SANAA en Ierse Grafton Architects. Hoe gaan deze onderscheidende architectenbureaus om met de uitdagingen van onze tijd? De meest wonderschone oplossingen komen voorbij: van een uitgegraven ‘mollenhuis’ in Londen en een houten woonheuvel in Stockholm tot de Nationale Kathedraal van Accra en het station van Delft.

 

Zes colleges gaan over het werk van de genoemde bureaus, de overige vier staan in teken van duurzaamheid, architectuur en kunst, China en sub-Sahara. Na tien colleges bent u weer helemaal bij en popelt u om de gebouwen in het echt te zien. In sommige gevallen hoeft u daar niet eens zo ver voor te reizen.

Vanaf woensdag 21 sept. 2022
13:30 – 15:30 uur