Informatie en reserveringen
Tel. 010 - 413 98 47 | 06 ‐ 44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

Cool-Zuid ontvangt Happy Streets

Happy Streets

Na het succes op de West-Kruiskade is Happy Streets inmiddels neergestreken in Cool-Zuid.

Happy Streets is een samenwerking tussen de Gemeente Rotterdam, DRIFT, Street Makers & Street Events en maakt samen met bewoners, ondernemers en gebruikers plannen om de straat opnieuw in te richten. De beweging zet zich in voor inclusieve, duurzame mobiliteit en beter gebruik van de publieke ruimte. De toenemende populariteit van Rotterdam zorgt ervoor dat de stad groeit en steeds drukker wordt. Het is een uitdaging om de stad in beweging te houden. Stilstand is achteruitgang. Hoe kunnen we de huidige straten veranderen in straten waar je blij van wordt? Met tijdelijke experimenten test Happy Streets direct of iets werkt. Om zo de stad van morgen vandaag al te laten zien.

In Cool-Zuid is de Schiedamse Vest, de straat waaraan de kerk is gelegen, een weg die vaak als sluiproute wordt gebruikt. De straat is voorzien van een tijdelijke fietssuggestiestrook. Ook zijn er enkele parkeerplekken ingericht als stadsparkje en is de mozaïekmuur van de Schotse Kerk en het glas-in-lood van de Waalse Kerk mooi uitgelicht.

Paviljoen Happyland

Op plein ’t Landje is een paviljoen neergezet. Een indrukwekkend bouwwerk, ontworpen door Tom Lagendijk, bestaande uit twee containers met een glazen constructie. De komende 7 weken zullen buurtbewoners hier een koffiebar hosten voor de buurt. Het paviljoen zal het decor vormen voor allerlei vrolijke Happy Streets activiteiten en feestelijkheden op het plein: een plek voor ontmoeting.

Programma Happy Streets Cool-Zuid

17 november    Fietsfeest
02 december    Buurtwandeling

8 december       Mini-Muziek-Festival

20 december     Lichtjesfeest

Openingstijden Koffiebar Boaz

Maandag: 8-11u, Woensdag: 11u30-17u30 Vrijdag:14u30-17u30