Informatie en reserveringen
Tel. 010 - 413 98 47 | 06 ‐ 44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

Topschilder Irodjojo Laan exposeert

Topschilder Irodjojo Laan exposeert

LI17001D70-100a

 

Laan Irodjojo, een van de toptalenten van Atelier Herenplaats, komt exposeren in het Zondagsschoollokaal.Laan is geboren in Paramaribo. Nadat zijn familie in 1979 naar Nederland verhuisde, ontdekte men op zijn school tijdens een uitstapje naar de Rotterdamse Haven zijn tekentalent. In 1995 kreeg Laan een plaats bij Atelier Herenplaats. Hier kreeg hij de mogelijkheid om met verschillende materialen en technieken te experimenteren. Irodjojo heeft het Savant syndroom. Mensen met dit syndroom, vaak in combinatie met autisme, beschikken over speciale talenten die sterk ontwikkeld kunnen worden. Laan heeft een fotografisch geheugen en een bijzonder scherp waarnemingsvermogen, gecombineerd met tekentalent. Laan tekent snel en trefzeker zonder liniaal.Hij heeft geëxposeerd van Hamburg tot New York en van Venetië tot Tokyo.

Atelier Herenplaats

Mensen met beeldend talent en een verstandelijke beperking of psychiatrische achtergrond worden bij Atelier Herenplaats gestimuleerd om hun artistieke talenten verder te ontwikkelen.

De schilderijen zijn te bezichtigen tijdens alle activiteiten.