Informatie en reserveringen
Tel. 010 - 413 98 47 | 06 ‐ 44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

Festival Verborgen Tuinen

Over verborgen tuinen gesproken! De Waalse kerktuin is er ééntje, een onverwacht beschutte oase midden in de stad. Bezoekers aan de Waalse kerk kennen allemaal het gevoel als je vanuit de stad het hek passeert en achter de heggen in de tuin komt. Je ervaart de rust en de eigen sfeer van de tuin. De groep tuinvrijwilligers is nu voor het derde groeiseizoen aan de slag en het lukt ze steeds beter om naast de ‘grote klussen’ zoals grasmaaien en de vele meters heg snoeien, te tuinieren en plantgroepen aan te leggen. En deels met hulp van Verborgen Tuin-organisatoren, die planten uit hun eigen verborgen tuinen uit de stad schenken. Mooie lely’s, ooit meegenomen uit Zuid-Frankrijk en via een tuin in Blijdorp nu ook als stek in onze tuin. En mooie grassen. En het leuke is dat alle tuindeelnemers aan het Verborgen Tuinen-weekend de eindborrel maandagavond houden in de Verborgen Tuin van de Waalse kerk.

In de tuin zijn op deze dag houten kunstwerken van Thijs Coers van Woodcompany te zien. Het hout dat hij gebruikt komt voornamelijk uit de omgeving van Rotterdam en hij wil met de producten laten zien dat bomen die gekapt moeten worden in Rotterdam prima geschikt zijn om te hergebruiken voor nieuwe duurzame doelen in de stad.

Het interieur van de Waalse Kerk Rotterdam met onder andere de Gispen lampen en ornamenten is dit weekend natuurlijk ook te bezichtigen.