Informatie en reserveringen
Tel. 06-44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl
Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

Opening Habitat Tuin Schiedamse Vest

Op woensdag 8 juli wordt de nieuwe Habitat Tuin aan de Schiedamse Vest geopend.

De Habitat Tuin is een bewonersinitiatief en richt zich op vergroening van het Baankwartier. De tuin is gelegen tussen de tuinen van de Waalse Kerk en het Oogziekenhuis. Het ontwerp van de tuin is gemaakt door Stek, de Stadstuinwinkel aan de Nieuwe Binnenweg.

De tuin bestaat uit een vijftal grote bakken. Elke bak krijgt planten die gunstig zijn voor een specifieke diersoort. Op deze manier wordt de biodiversiteit in het Baankwartier versterkt. Op de randen van de bakken kan men op houten bankjes zitten. Rondom de bakken komen borders met planten die de tuin afscheiden van de stoep en van de aangrenzende parkeerplaats van het Oogziekenhuis.

Onder leiding van een sociaal tuinman gaan buurtbewoners, vrijwilligers van de Waalse Kerk en cliënten van Bouman GGZ de tuin gedurende het jaar onderhouden.

Samen met leerlingen van basisschool ‘t Landje aan de Schiedamse Vest en aangevuld met enthousiastelingen uit de wijk wordt op 8 juli vanaf 10.30  uur het laatste stukje tuin ingeplant. Aansluitend wordt om 11.45 uur de tuin officieel geopend met een hapje en een drankje.

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.