Informatie en reserveringen
Tel. 06-44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl
Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

Studiedag Architectuur van de 20e eeuw

Studiedag Architectuur van de twintigste eeuw
In vogelvlucht door de vele stijlen van de internationale bouwkunst

 

Vanaf 1900 ontstaan er veel verschillende stijlen binnen de architectuur: art nouveau, de Amsterdamse School, het modernisme en daarna zelfs het post-modernisme en het deconstructivisme. Tijdens deze studiedag duikt u in deze (en meer!) verschillende stijlen die voorkomen in de twintigste eeuw. Grote namen passeren de revue: van Berlage tot Ludwig Mies van der Rohe en van Zaha Hadid tot aan Rietveld.

Van prachtige hoogbouw tot bijzondere musea; gebouwen in alle soorten en maten komen aan bod tijdens deze studiedag! Ook is er oog voor innovatie, iets wat steeds belangrijker is geworden in het bouwen. U reist in vogelvlucht door de twintigste-eeuwse architectuur onder leiding van architectuurhistoricus Jelte van Koperen. Zijn lessen zijn interactief en vol praktische uitleg over hoe gebouwen en constructies in elkaar steken.

Zondag 18 september 2022,  10:30 – 16:15 uurArchitectuur van de 20e eeuw