Informatie en reserveringen
Tel. 010 - 413 98 47 | 06 ‐ 44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

Studiedag Levenskunstvan Charlotte Salomon en Etty Hillesum

  

De geschiedenis en nalatenschap van twee joodse vrouwelijke kunstenaars
Op 15 januari 1914 werd Etty Hillesum geboren, op 16 april 1917 Charlotte Salomon. In de tijd van Hitler-Duitsland waren zij Joodse vrouwen. Met de dood voor ogen vierden zij het leven. Zij stierven beiden in de herfst van 1943 in Auschwitz. Zij lieten dagboeken, schilderijen en brieven na.
Met pen en penseel ontwikkelden deze vrouwen een levenskunst die van zoveel innerlijke kracht en schoonheid getuigt, dat zij ver uitstijgt boven de tijd waarin zij tot stand kwam, een levenskunst die ook nu nog bijzonder actueel is.

Tijdens deze studiedag verdiept u zich in het oeuvre van deze vrouwen, de tijdgeest, de nalatenschap.

Dinsdag 8 september, 10.00 – 16.30 uur