Informatie en reserveringen
Tel. 06-44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl
Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

                     
Colleges Psychologie in de praktijkEen introductie in de zielkunde

 

“De grootste ontdekking van mijn generatie is dat mensen hun levens kunnen veranderen door hun houding te veranderen,” zo stelde William James (1842–1910), een van de stichters van psychologie als wetenschappelijke discipline. Een hoopvolle uitspraak. Maar hoe gaat verandering werkelijk in zijn werk? En hoe kan de psychologie ons daarbij helpen? Tijdens deze reeks verkent u het onderzoeksterrein van de ‘zielkunde’, waarbij het verloop van een mensenleven de volgorde van onderwerpen bepaalt.

Filosofe Frederique Petit begint bij de ontwikkelingspsychologie en laat zien hoe verschillende scholen dezelfde gedragingen van baby’s en kinderen anders verklaren. Daarna is er aandacht voor de adolescentie en vervolgens voor diverse facetten van het volwassen leven. Hierbij is aandacht voor arbeids- en organisatiepsychologie, neuropsychologie en de klinische praktijk. U bent getuige van baanbrekende onderzoeken en maakt kennis met spraakmakende psychologen.

De collegereeks is niet bedoeld als een zelfhulpcursus, maar als een praktische introductie in de psychologie. Zoals kunstgeschiedenis een museumbezoek verdiept, zo zal kennis van de psychologie u meer inzicht geven in het (dagelijks) gedrag van mensen, inclusief dat van uzelf.

vanaf vrijdag 27 september 2019,  10:30 – 12:30 uur