Informatie en reserveringen
Tel. 06-44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl
Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

Collegereeks Van Akropolis tot MichelangeloDeze nieuwe collegereeks biedt een essentieel overzicht van 3500 jaar kunst en architectuur

 

Natuurlijk kent u de Akropolis in Athene, de kathedraal van Chartres, het Sixtijnse plafond van Michelangelo, het Meisje met de parel van Vermeer en de Zonnebloemen van Van Gogh. Al deze kunstwerken zijn onderdeel van de Westerse Kunstgeschiedenis. Maar kent u het hele verhaal? De achtergronden van hun totstandkoming? De invloeden van eerdere stromingen en oudere kunstenaars?
Tijdens de colleges Kunstgeschiedenis leert u  gaandeweg kijken en herkennen. Zodat na afloop het verschil tussen barok en rococo voor u geen geheim meer is. Uw bevlogen docent zal tevens vele anekdotes en verhalen vertellen!

De hoorcolleges worden in twee semesters aangeboden, vanaf oktober start het eerste semester van 9 bijeenkomsten. Daarin staat de kunst van de Griekse oudheid tot de italiaanse barok centraal. Het tweede semester van 10 colleges start in januari 2020 en loopt van de Nederlandse barok tot de moderne, hedendaagse kunst.

 

vanaf woensdag 2 oktober 201920:00 – 22:00 uur