Informatie en reserveringen
Tel. 06-44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl
Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

Studiedag Praktische Psychologie

  
Studiedag Praktische psychologieWaarom doen we wat we doenHeeft u belangstelling voor psychologie? Wilt u meer weten over beroemde onderzoeken naar menselijk gedrag? Bent u benieuwd hoe psychologische kennis het dagelijks leven kan verrijken? Deze studiedag begint met een kort overzicht van de geschiedenis van de psychologie als wetenschappelijk onderzoeksterrein. Vervolgens neemt uw docente filosofe Fréderique Petit een aantal baanbrekende onderzoeken en casussen met u door. Ook hoort u over hedendaagse ontwikkelingen binnen de psychologie. Welke thema’s vragen anno 2019 aandacht?

 

Welke klassieke experimenten zijn inmiddels achterhaald? Hoe betrouwbaar is een persoonlijkheidstest? Ook verkent u het Nederlandse therapielandschap dat uit meer dan 200 verschillende therapievormen bestaat. Waar kunnen we heen met onze vliegangst, opvoedvragen of burn-out? Aan het eind van de dag wordt duidelijk hoe u de opgedane kennis kunt toepassen in uw leven en dat van de mensen om u heen.

 

Bereid u voor op een veelomvattende kennismaking met de psychologie als wetenschap en als spiegel voor ons eigen gedrag.

Donderdag  05 september 2019  van  10.30  tot  16.15 uur