Informatie en reserveringen
Tel. 010 - 413 98 47 | 06 ‐ 44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

Nieuwe cursussen Vrije Academie

Vrije Academie

Lezing De Biënnale van Venetië

De 57e Biënnale van Venetië: Viva Arte Viva

Wie de moderne kunst op de voet wil volgen, ontkomt niet aan de Biënnale van Venetië! Het thema van de 57e editie is Viva Arte Viva. Met 89 deelnemende landen, verdeeld over de Arsenale, de Giardini en op diverse locaties in de stad, is de expositie zeer divers en omvangrijk.

Wat zijn de niet te missen highlights van deze editie? Docent Peter Thissen ging voor u op pad en maakte een selectie. Zijn bevindingen en fascinaties deelt hij graag met u in deze lezing.

 

Wanneer       zaterdag 2 september, van 11 – 13 uur

Inschrijven   via www.vrijeacademie.nl

 Collegereeks Hyperhedendaags

8 hoorcolleges en 1 excursie

In elke bijeenkomst wordt één thema onderzocht met leuke, leerzame, spannende en verrassende invalshoeken bij het thema en tot slot wordt één kunstenaar in zijn geheel belicht, in relatie tot het thema van de les. Daarbij kun u denken aan ‘de som der delen’ omtrent collage, assemblage en installatie kunst, of bijvoorbeeld

ambachtelijkheid rondom de algemene verwachtingen bij het begrip, in relatie met de kunst, de waarde ervan en rol binnen de eigentijdse kunstwereld. Samen met de docent kijkt u naar recent werk van oudgedienden en naar spraakmakende eerste stappen van jong talent. Na deze collegereeks keert u volledig op de hoogte terug naar het ‘normale’ leven.

Wanneer       op dinsdagmiddagen, vanaf 26 september, van 14.30 – 16.30 uur

Inschrijven   via www.vrijeacademie.nl

Collegereeks  Introductie Kunstgeschiedenis

Van Griekse Oudheid tot nu

Denkt u weleens, lopend door een museum: ‘Had ik maar kunstgeschiedenis gestudeerd!’ Het is waar, achter al die schilderijen, sculpturen en gebouwen gaan schitterende verhalen schuil. Kennis hiervan maakt ieder museumbezoek of stedentrip nog boeiender. Deze Introductiecolleges Kunstgeschiedenis bieden een uitstekende inleiding in de westerse kunstgeschiedenis. In vogelvlucht passeren alle belangrijke stromingen, kunstenaars en kunstwerken de revue.

 

De collegereeks is chronologisch opgebouwd. Na afloop heeft u een grondige kennis van kunstgeschiedenis en kunt u kunstwerken herkennen en zelfstandig in de juiste periode plaatsen.

 

Wanneer       op dinsdagavonden, vanaf 26 september, van 19.30 – 21.30 uur

Inschrijven   via www.vrijeacademie.nl

 

Colloquium Kunstgeschiedenis, semester 4

Deze colleges bieden u in vier semesters een zeer uitgebreid chronologisch overzicht van de westerse kunstgeschiedenis, van de Egyptenaren tot hedendaagse kunst.

 

Tijd van de –ismen

 

Sinds wanneer spelen gevoel en originaliteit een belangrijke rol in de kunst? Welke kunstcentra waren belangrijk in de afgelopen twee eeuwen? En wat onderzochten Picasso en Braque precies in hun kubistische werken? Deze en veel meer vragen komen aan bod tijdens deze collegereeks. Een must voor iedereen die van de modernen houdt.

 

In een brede context

De kunstgeschiedenis wordt in een culturele, sociale en historische context geplaatst. Er is veel aandacht voor afzonderlijke kunstwerken en kunstenaars. Ook zullen verschillende benaderingen, interpretaties en theorieën naast elkaar worden gezet. Deze uitvoerige reeks biedt u een degelijke basis om zelf met kennis en begrip nog meer van kunst te genieten!

 

Wanneer       op donderdagavonden, vanaf 28 september, van 19.30 – 21.30 uur

Inschrijven   via www.vrijeacademie.nl