Informatie en reserveringen
Tel. 010 - 413 98 47 | 06 ‐ 44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

De Kelten

Tijdens deze studiedag vertelt Vrije Academie docent en archeoloog Diana de Wild over de Kelten: van de rijke graven van de elite uit de vroegste periode tot de Keltische mythologie, die in verwaterde vorm opgeschreven zijn door Ierse monniken. Uiteraard mogen de schitterende kunstwerken, voorzien van de sierlijke decoratie typerend voor de Keltische kunst, niet ontbreken tijdens deze dag.

 

In het eerste millennium voor Christus waren de Kelten een machtig volk in het midden van Europa. Zij woonden eerst in Zwitserland, Oostenrijk en in het zuiden van Duitsland, maar verspreidden zich uiteindelijk over heel Europa van de Britse Eilanden tot in Roemenië. Eén van de stammen van de Kelten waagt zelfs de oversteek naar Azië: wij kennen hen als de Galaten in wat nu Turkije is. De Kelten waren verschillende stammen, die elkaar onderling vaak bestreden en nooit een rijk hebben gevormd.


Datum: vrijdag 28 april 2017
Aanvang: 10.30 uur
Inschrijven: www.vrijeacademie.nl

Post Tagged with , , , ,