Informatie en reserveringen
Tel. 010 - 413 98 47 | 06 ‐ 44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

Via Kunst – Nieuwe expositie schilderijen

Van Atelier Via Kunst hebben we weer een aantal mooie schilderijen gekregen om te exposeren. Deze keer is het de beurt aan kunstenaar Reginald Drooduin.Sinds 1996 werkt Reginald (26-12-1956) in het atelier van Via Kunst aan zijn tekeningen en schilderijen. Aanvankelijk schilderde hij stillevens, maar al gauw ontstonden er allerlei dierenfiguren. Deze dieren nemen vandaag de dag in zijn werk een centrale plaats in.

“Ik heb altijd iets met dieren gehad. Ik groeide er letterlijk mee op. Mijn vader had in Suriname een stuk oerwoud waar diverse gevaarlijke en ongevaarlijke dieren woonden. Daarom ben ik zeer gefascineerd door welk dier dan ook. Als je dieren van dichtbij bekijkt, zie je allerlei kleuren die je op het eerste gezicht niet ziet.”
De precisie waarmee hij de dieren aan het papier toevertrouwt, vertelt veel over het respect dat hij heeft voor ‘zijn’ dieren. “Ik voel een grote verantwoordelijkheid in het schilderen van dieren. Ik wil ze niet mismaken, ik ben daar heel voorzichtig mee. Mens, dier en de natuur staan dichtbij elkaar, er is veel samenhang en ik leef er in mee. De dieren die ik schilder zijn volgens mij ook een soort oerdieren. Sommige zijn zo zeldzaam dat ik ze zelf nog nooit gezien heb. Ik hoop dat ik lang mag blijven schilderen. Het geeft mij voldoening. Ook word ik me er steeds bewuster van dat er mensen naar mijn werk kijken.”