Informatie en reserveringen
Tel. 06-44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl
Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

Verborgen tuinen

De groene ontdekkingsreis door Rotterdam zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 11 en zondag 12 juni, wanneer eigenaren van zo’n 80 Verborgen Tuinen hun tuin openstellen voor publiek. Tuin- en groenliefhebbers krijgen een unieke kans om eens áchter heggen en schuttingen te kijken en een onbekende, verrassende en groene kant van Rotterdam te ontdekken.

Ook de Waalse kerktuin is dit weekend tussen 10.30 en 17.00 uur te bezichtigen. De kerktuin is al meer dan honderd jaar oud. De tuin was er al eerder dan de kerk.Bijzonder is dat hij op de rand van de brandgrens ligt. In het midden van de tuin staat een meer dan 90 jaar oude moerbeiboom. Vooral de groene beschutting van de tuin maakt het de moeite waard om hier even bij te komen van de drukte in de stad.


Sinds 2013 zijn vrijwilligers aan de slag om de tuin, met behoud van oude elementen, weer nieuw leven in te blazen. Het resultaat laten wij graag zien tijdens het weekend van de Verborgen Tuinen.


Binnen- en buitenexpositie
In de tuin zijn op deze dagen houten kunstwerken van Thijs Coers van Woodcompany te zien. Het hout dat hij gebruikt komt voornamelijk uit de omgeving van Rotterdam en hij wil met de producten laten zien dat bomen die gekapt moeten worden in Rotterdam prima geschikt zijn om te hergebruiken voor nieuwe duurzame doelen in de stad.


In het Zondagsschoollokaal zijn de op de Jugendstil geïnspireerde schilderijen van Corrie en Arnold van Via Kunst nog te zien. En het interieur van de Waalse Kerk Rotterdam met onder andere Gispen lampen en ornamenten is dit weekend natuurlijk ook te bezichtigen.

De afsluitende slotmanifestatie van Verborgen Tuinen waarbij alle 80 deelnemende tuineigenaren zijn uitgenodigd, vindt dit jaar in onze tuin plaats.

Meer informatie op: http://www.verborgentuinen.nl/

Post Tagged with ,