Informatie en reserveringen
Tel. 06-44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl
Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

Monumentaal boek over het religieus erfgoed.

Museum Catharijneconvent, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en vele wetenschappelijke en kerkelijke partners hebben gewerkt aan de uitgave van kerkinterieurs in Nederland. Het nieuwe standaardwerk over het Nederlandse Kerkinterieur.


In alle perioden van onze bewogen geschiedenis zijn de beste kunstenaars, interieurarchitecten, beeldhouwers, houtsnijders en schilders ingeschakeld om onze kerken van binnen te verfraaien. Natuurlijk is Gispen daar een mooi voorbeeld van in onze kerk.


In totaal werden door de makers 100 kerken geselecteerd uit de periode vanaf de middeleeuwen tot heden. Alle kerken in het boek zijn op een of andere wijze bijzonder, en de moeite om door een groter publiek opgemerkt te worden. Het boek biedt niet alleen een overzicht van kerkelijke architectuur, maar ook van het Nederlandse kerkelijk landschap. Topfotograaf Arjan Bronkhorst heeft alle kerken nieuw in beeld gebracht. Ruim 50 experts hebben de kerken beschreven. Achterin het boek is praktische informatie over de 100 kerken te vinden.


Ook de Waalse Kerk Rotterdam is vanwege het bijzondere interieur opgenomen in dit boek. Vanaf 20 juni 2016 is het boek, met ruim 400 pagina’s, te koop.

 

Praktische informatie:

ISBN 978 94 625 8126 5
Prijs: € 49,95
Afmeting: 24,5 x 32 cm.