Informatie en reserveringen
Tel. 06-44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl
Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

Van Griekse Oudheid tot Deense architectuur

Op dinsdagmiddag 12 april start de 10-delige reeks Introductie Kunstgeschiedenis van de Griekse Oudheid tot Nu.
Denkt u weleens, lopend door een museum: ‘Had ik maar kunstgeschiedenis gestudeerd!’ Het is waar, achter al die schilderijen, sculpturen en gebouwen gaan schitterende verhalen schuil. Kennis hiervan maakt ieder museumbezoek of stedentrip nog boeiender. Deze Introductiecolleges Kunstgeschiedenis bieden een uitstekende inleiding in de westerse kunstgeschiedenis. In vogelvlucht passeren alle belangrijke stromingen, kunstenaars en kunstwerken de revue.


Maandagmiddag 2 mei kunt u de lezing Kunstenaars in Tijden van Oorlog en Vrede volgen.
Leonardo da Vinci was een overtuigd pacifist, maar ontwierp wapentuig en hield zich bezig met fortificaties. Rubens gebruikte zijn internationale roem als schilder om onverdacht te kunnen reizen en onderhandelde in stilte met de Engelse koning over vrede. Vele schilders legden de heldendaden maar ook de gruwelen vast van bijvoorbeeld de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Wat is de rol en invloed van kunstenaars in oorlogstijd? En hoe bepalen zij ons beeld in vredestijd? Zij zijn het die de ontelbare herdenkingsmonumenten mogen vormgeven. Tijdens deze lezing van kunsthistorica Verena Ott reist u van de oudheid tot de 21e eeuw langs verschillende kunstenaars en genres. U hoort over vredesactivisme en beroemde pacifisten, herdenkingsmonumenten en oorlogsverslaglegging. Kunstenaars als Picasso, Turner, Raedecker en Leonardo da Vinci passeren de revue.


Op woensdag 1 juni kunt u komen naar de Studiedag Moderne Architectuur in Scandinavië.
Kijk eens rond in uw huis. U heeft vast iets van Ikea. En wellicht een lamp of stoel van Deense makelij. Scandinavisch design is simpel, tijdloos en functioneel. In de architectuur komt er vaak nog een dimensie bij, wanneer de pure vormen en natuurlijke materialen een relatie met het omringende landschap aangaan.


Voor meer informatie en aanmelden: https://www.vrijeacademie.nl

Post Tagged with , ,