Informatie en reserveringen
Tel. 06-44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl
Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

Arnold en Corrie’s werken op papier

Op een dag, begin 2001, zaten Arnold en Corrie voor de deur van `VIA Kunst`, waar zij even pauze hielden van het kranten bezorgen. Zij leefden een teruggetrokken bestaan en komen rond van een groot aantal krantenwijken en het verzamelen van statiegeldflessen. Corrie bleek thuis aan de keukentafel zeer gedreven te werken aan haar tekeningen.



Bij gebrek aan materiaal gebruikte ze alles wat maar kleur afgaf: koffie, mosterd en allerlei dingetjes van de straat om letterlijk vorm te geven. Door ook te komen werken in het atelier van Via Kunst konden ze meer gaan experimenteren met diverse teken- en schildermaterialen en werken uit de vrije hand.

Corrie´ s werk kenmerkt zich door illustratieve, pointillistische en gestileerde elementen, opgezet in bontgekleurde inkten en andere media. Arnolds kwaliteiten liggen op het illustratieve vlak. Vaak brengen Corrie en Arnold in samenwerking een beeld tot stand – Corrie verzorgt de opzet, Arnold de invulling. Zij zijn erg geïnspireerd door de Jugendstil en het werk van Dick Pieters.

De tentoongestelde werken van Corrie & Arnold hangen in het Zondagsschoollokaal en zijn te koop.
Galerie/Atelier Via Kunst verzorgt voor de tweede keer een expositie bij ons. Via Kunst is een creatieve werkplaats en galerie voor “talent van de straat”. Deelnemers met een artistiek talent die “op de straat” zijn aangewezen om hun talent te ontplooien, maken elke dag gebruik van het atelier. In de galerie, en waar mogelijk extern, worden hun kunsten tentoongesteld en ter verkoop aangeboden aan het publiek.