Informatie en reserveringen
Tel. 010 - 413 98 47 | 06 ‐ 44544228

E-mail: info@dewaalsekerkrotterdam.nl Kerkelijke informatie: Eglise Wallonne Rotterdam

   
Studiedag Berthe MorisotPionier van het impressionisme

‘Niemand vertegenwoordigt het impressionisme met meer talent en met meer autoriteit dan Berthe Morisot’, schreef kunstcriticus Gustave Geffroy in 1881. Hij behoorde tot de groep critici die vanaf het begin enthousiast waren over het impressionisme. Het is interessant om te zien hoe hij Morisot op waarde weet te schatten, terwijl haar werk vandaag de dag amper bekend is. Dat ligt niet aan Geffroy of Morisot, maar heeft alles te maken met de male gaze, die de canon van de kunstgeschiedenis, ontstaan in het midden van de negentiende eeuw, in latere tijden heeft bijgesteld en aangevuld.

 

Deze studiedag van docent Karin Haanappel is meer dan een kennismaking met de persoon en het werk van Berthe Morisot (1841-1895). Het is tevens een weerzien met het werk van de impressionisten en een herijking van uw ideeën over de tijdgeest van toen. Was Berthes tijd vrouwonvriendelijk? Moest zij harder werken dan Degas of Monet? En hoe reageerde haar man op haar wens een professioneel kunstenaar te zijn?

 

Donderdag  18 juli 2019  van  10:30  tot 16:15